Två skägg med mos
(2010)

NES-XX-SCN
(2011)

NES-HW-SCN
(2013)

NES-XX-SCN-1
(2014)


8 bitar på 80-talet
(2014)

Historien om SEGA
(2014)

Slayer of the big grey box
(2014)

Svensk Videospelsutveckling
(2016)

Titel:

Sagor från Mon - Två skägg med mos

Författare:

Thomas Sunhede/Anders Vilhelmsson

Utgivningsdatum:

22 februari 2010

Tryck:

Wallin & Dalholm, Lund, Sverige

Genre:

Anarchy Fantasy

Format:

147 x 209 x 13 mm, 326 gram

Bilder:

15 färgbilder, flertalet svartvita

Antal sidor:

225 st.

Upplaga:

Endast 100 st.

ISBN:

Finns ej

Pris:

250:- inkl. frakt (SLUTSÅLD!)


Två skägg med mos är T.S. Sunhedes debutroman och den första i en planerad serie böcker kallade Sagor från Mon. Boken är en oborstad fantasyroman främst inspirerad av all dålig litteratur det redan finns inom området.

Redan i högstadiet runt 1994 började Sunhede och en vän vid namn Anders Vilhelmsson skissa på en egen sagovärld. I slöjden byggdes en liten del av världen upp på en stor masonitskiva, denna del finns fortfarande med och är numera den sydöstra delen av Mon. Efter hand skrevs det en mängd texter och ritades så mycket att det nu finns en full pärm med material dit man kan vända sig om man behöver inspiration.

2008 förlorade författaren sitt jobb p.g.a. finanskrisen och började ta upp skrivandet i förhoppning att skriva klart åtminstone en bok om den jättelika världen. Eftersom jobben inte stod på kö under detta året varvades vikariat och säsongsjobb med skrivande och i början på 2010 var den första boken klar.

Digitalt tryckt och limmad pärm. En uppföljare är planerad och i nuläget halvfärdig, en först skulle en nytryckning av den första delen behövas. Finns det intresse?Titel:

NES-XX-SCN – Den oomkullrunkeliga handboken för den nordiska NES-samlaren

Författare:

Thomas Sunhede

Utgivningsdatum:

28 maj 2011

Tryck:

Wallin & Dalholm, Lund, Sverige

Genre:

Facklitteratur

Format:

162 x 225 x 35 mm, 1340 gram

Bilder:

Cirka 3000 färgbilder

Antal sidor:

604 st.

Upplaga:

Endast 250 st.

ISBN:

Finns ej

Pris:

600:- (SLUTSÅLD!)


I åratal har det debatterats på olika forum om vilka spel som verkligen gavs ut till NES i Sverige och övriga nordiska länder. NES-XX-SCN går på djupet och letar upp alla olika aktörer som saluförde spel till NES.

Boken fungerar som en handbok för de som samlar på NES-spel, men även som en nostalgitripp för den som inte har ett enda av spelen.

Vissa av spelen kastas närapå efter dig trots att de är ganska bra, men har i princip inget värde alls längre. Andra spel kan vara extremt dåliga, men släpptes i mycket begränsad upplaga och kan idag gå för mer än en fin begagnad bil.

Digitalt tryckt och limmad pärm. En errata till boken finns att ladda ner här.

"Jag älskar verkligen denna bok!" /Thomas Arneving, Spelnyheterna

"Ett monster till bok på 1.3kg och över 600sidor vid namn NES-XX-SCN, en helig relik som måste ägas utav alla som älskar Nes." /Robin, The Gaming Ground

Boken finns numera i en uppdaterad version vid namn
NES-XX-SCN-1.